Abstractie #2

Een foto maken lijkt een fluitje van een cent. Je richt je camera, tablet of smartphone ergens op, klikt en klaar. Technisch gezien gaat het zo simpel, maar als je kritisch naar je foto’s kijkt blijven er weinig over die de moeite waard zijn. Althans, dat is mijn ervaring. Zo simpel is het dus eigenlijk ook niet.

Schilderen lijkt daar op. Je zou zeggen: kies een ondergrond, kies je verf en je kleuren en schilderen maar. Heel soms werkt dat zo en bij de ene schilder beter dan bij de andere. Maar ook schilders moeten geregeld constateren dat het werk dat gisteren nog zo goed leek, vandaag toch rommelig of dodelijk saai blijkt te zijn. Daar komt als extra nadeel bij dat het maken van een schilderij veel meer tijd in beslag neemt dan het maken van een foto. Al zijn er genoeg schilders die ten minste 1 werk per dag weten te maken. Daar staat gelukkig ook weer iets tegenover. Het doet je ook een groot genoegen als een werk zijn voltooiing nadert.

Dit werk is tweede helft vorig jaar voltooid. Het was vooral bedoeld als een experiment met bepaalde technieken.

UT#2 ©Hiser.nl

Delen met anderen?Share on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg