Dubbelportret

Een enkelvoudig portret, een portret van een persoon, is vaak al moeilijk genoeg. Maar soms wil je wel eens wat anders of leent een onderwerp zich voor iets anders. In dit geval was dat een dubbelportret. Waar het gaat om de natuurgetrouwheid klopt dit dubbelportret niet helemaal, met name niet in alle kleuren. Maar wat maakt het uit, je hebt altijd de vrijheid om de kleuren te kiezen waar jouw voorkeur op dat moment naar uitgaat.

dubbelportret Katja en Maj

Het was een genoegen het dubbelportret te maken. In de regel zijn er tijdens het schilderen momenten dat je je afvraagt hoe het in hemelsnaam goed moet komen, maar meestal kom je daar weer overheen. En zoniet, dan kun je altijd alles weer overschilderen om een nieuw werk te maken. Dat was deze keer gelukkig niet nodig.

Delen met anderen?Share on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg