Webben in de herfst

Een vast element van het najaar vormen de spinnewebben. Wat ze vooral bijzonder maakt in de herfst is dat je ze zo goed kunt zien in de ochtend, voor de zon te warm is. De webben zijn beladen met dauwdruppels en eerst dan valt het pas op hoeveel spinnewebben er overal zijn. Als je een insect bent en je hebt genoeg hersens, dan kun je ’s morgens zien hoeveel vallen er gespannen zijn.

spinneweb in de herfst

Spinnen zijn duidelijk een succesvolle diersoort, gezien hun grote aantallen. En voor de mens is het bepaald ook niet onprettig dat de insecten enigszins in toom gehouden worden. De meeste mensen rekenen spinnen ook tot de insecten, ik net zo goed, maar strikt genomen behoren spinnen niet tot de insecten maar tot de geleedpotigen. Een diersoort waar bijvoorbeeld ook de schorpioenen toe behoren.

spinneweb in de herfst

Delen met anderen?Share on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg