Hoofd met vlakken 1

Sommige werken ontstaan vanuit een vraag. Dat kan een vraag van anderen zijn, maar net zo makkelijk een vraag die je jezelf stelt. Dit is een voorbeeld van een vraag die ik mezelf stelde: kun je een gezicht opbouwen uit driehoeksvlakken? Natuurlijk kun je een gezicht uit vlakken opbouwen, er zijn genoeg voorbeelden te vinden als je ernaar op zoek gaat, zie met name in het kubisme. Maar de vraag was vooral of het mij zou lukken.

Portret Face#01, acrylic painting, schilderij, acrylverf

Dit was het resultaat. Niet alle vlakken zijn driehoeken, zoals je ziet, maar de driehoek is wel de belangrijkste basisvorm in het schilderij. Geometrische vormen hebben snel iets afstandelijks, maar de warme kleuren van het gezicht bieden wat mij betreft voldoende tegenwicht.

Delen met anderen?Share on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg