Hoofd met vlakken 2

Eerder schreef ik al dat een werk soms ontstaat uit een vraag die je jezelf stelt, zie Hoofd met vlakken 1. Het werk van vandaag ontstond uit een vergelijkbare vraag, maar in dit geval evolueerde het werk veel meer. De oorspronkelijke vraag was of je een gezicht kon opbouwen vanuit doorlopende, min of meer rechthoekige vlakken. De tekening waar ik mee begon bleef nog dicht bij de vraag, maar toen ik eenmaal begon met de vertaling naar een schilderij ontwikkelde het zich een stuk verder.

Portret Face#02, acrylic painting, schilderij, acrylverf

De tekening was een tekening op het platte vlak. Als tekening werkte dat prima maar niet als schilderij. Al in een vroeg stadium van het schilderij wilde ik de driedimensionaliteit van het gezicht kunnen zien. En dat werd bovenstaand werk. Het was niet beoogd, maar bij toeval doet het werk mij sterk denken aan een magisch-realistisch werk, een vooral in Nederland zeer populaire zijstroom van het surrealisme.

Delen met anderen?Share on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg