Paddestoel 4

De paddestoelentijd is natuurlijk wel zo ongeveer voorbij, maar ik kan het toch niet laten de paddestoelfoto’s af te sluiten met de klassieker onder de paddestoelen. Als je iemand naar een paddestoel vraagt is het eerste wat opkomt de rode met witte stippen, de Vliegenzwam. Nou ja, rood, hij kan echt rood zijn maar ook geel-oranje, zoals hier.

Vliegenzwam, Amanita muscaria

Het mag gezegd worden, het is zeker een van de mooiere paddestoelen en met zijn rode kleur steekt hij ook altijd lekker af, zeker tegen groen gras. Toch kun je er soms ook makkelijk aan voorbij lopen, vooral als het een enkel exemplaar is en hij wat verstopt is door gevallen blad. Ik ben geen paddestoelkenner, maar dit is een giftige soort. Alleen naar kijken dus.

Vliegnzwam, Amanita muscaria

Delen met anderen?Share on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg