Surrealistisch

Zo af en toen is het een plezier je te wagen aan een surrealistisch werk. Meer dan bij veel andere stijlen kun je je fantasie gebruiken terwijl je toch gewoon kunt putten uit de wereld om je heen. Of uit je dromen. En daarnaast is het vervreemdende van een surrealistisch werk een belangrijk deel van de aantrekkingskracht. Je ziet dingen die je kent maar anders.

Teol (as we know it) ©Hiser.nl

Na diverse werken op papier werd het tijd eens op doek te schilderen. Als je een harde ondergrond gewend bent dan is het wel even wennen aan het verende doek. Sommige schilders spannen hun werk daarom eerst op als het klaar is. Zo bevestigde Pierre Bonnard zijn doeken aan de muur tijdens het schilderen. Daar is iets voor te zeggen, met een ondergrond die meegeeft is soms moeilijk te werken.

Delen met anderen?Share on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg