Paarse knoopzwam en meer

Werkelijk, ik dacht dat we de paddestoelen wel gehad hadden, maar verroest, nee dus. Liep ik ineens tegen dit moois aan.

Paarse knoopzwam, Ascocoryne sarcoides

Schitterend om te zien toch, die verschillende kleuren en vormen! Oranje, groen, paars, niet direct kleurencombinaties die je verwacht in het wild aan te treffen. In de vorm van planten in een aangelegde tuin, ja, maar ergens op een pad langs bos en hei, nee. Het grappige is: het deed me gelijk denken aan het eten in een modern restaurant. Ook daar zie je vaak meerdere soorten, smaken en kleuren voedsel in kleine hoeveelheden op een bord bijeengebracht. Daar komt bij dat een van de huidige voedselmodes in restaurants is om het voedsel dicht bij huis te halen en recht uit de natuur. Of deze paddestoelen eetbaar zijn weet ik niet. Je ziet zeker 3 soorten en daarvan kon ik alleen de paarse achterhalen, dat is de Paarse knoopzwam. De vorm waarin je hem hier ziet doet overigens alleen in de kleur aan zijn naam denken. In zijn beste vorm hoort hij eruit te zien als een verzameling platte knopen.

Delen met anderen?Share on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg